Mijn process van het maken van abstracte patronen

Afgelopen maand heb ik mij weer ondergedompeld in de wereld van abstracte patronen. Je kunt abstracte patronen maken van foto’s van alles wat je in je omgeving ziet. In deze blogpost vertel ik je een beetje over mijn proces van het maken van deze patronen.abstracte patronen blauw lotta lorier surface pattern design

Veel vloeren hebben een prachtige structuur maar ook bomen, gras en blaadjes zijn voorbeelden van structuren die je kunt gebruiken voor het maken van abstracte patronen. Ik zie ze momenteel OVERAL! Zelfs onder de douche zie ik nog structuren en potentiële patronen! Voor deze abstracte patronen heb ik foto’s gebruikt van cement, blaadjes en boomschors. Hieronder een paar voorbeelden.

structuren-om-patronen-mee-te-maken-lotta-lorier-surface-pattern-design

Structuren om patronen mee te maken

Ik gebruik ook brushes in Photoshop, gemaakt van papier, inkt etc. Er zijn oneindig veel mogelijkheden om mee te experimenteren!

Misschien wel het leukste onderdeel in het proces van abstracte patronen maken is het naadloos maken: het verwijderen van de lijnen met de offset en de stamp tool in Photoshop.

Photoshop is een geweldig programma als je werkt met abstracte patronen. Het heeft veel mogelijkheden, het enige wat ik echt mis zijn de artboards uit Illustrator.

Veel van de abstracte patronen kunnen nadat ze klaar zijn gevectoriseerd worden in Illustrator. Op die manier kan je het design groter en kleiner maken zonder dat het zijn kwaliteit verliest. In Photoshop zit je vast aan de grootte die je aan het begin kiest.

Bij de abstracte patronen die ik met Photoshop brushes maak start ik normaliter met een groot bestand. De meeste brushes hebben een maximale grootte van 2500 pixels dus gebruik ik meestal een bestand van 5000 pixels. Mijn eerste marmer patroon in donkerblauw en roze en de groene variatie zijn ook gemaakt met deze brushes. Het omzetten van deze patronen naar vectors pakt niet altijd goed uit, daarom moet het originele bestand groot genoeg zijn om op een keur van producten geprint te kunnen worden.abstracte patronen roze lotta lorier surface pattern design

In deze post zie je de abstracte patronen waar ik deze maand mee bezig ben geweest. Ik vind ze echt super mooi! Het is niet altijd gemakkelijk om ze op producten te zien, daarom heb ik twee soort van moodboards gemaakt. Zo zie je waar deze abstracte patronen allemaal voor gebruikt kunnen worden.

shop abstracte patronen op kleding lotta lorier surface pattern design

Abstracte patronen op kleding

abstracte patronen op zwemkleding lotta lorier surface pattern design

Abstracte patronen op zwemkleding

Previous post Next post

You might also like